25.1.2013

La musique française, partie 3

Perjantai-ilta flunssassa kotona. Syytän tästä Lilleä viime viikkoina vaivannutta jäätävän kylmää säätä: loskaa, jäätä ja lämpötiloja, jotka laskevat vähän väliä nollaan ja sen alle. Jouduin siis peruuttamaan kaikki viikonlopun sosiaaliset menoni sekä sunnuntain mielenosoitusmatkan Pariisiin.

Friday night in bed fighting a cold. I blame the icy weather that's been making life in Lille a living nightmare for the past couple of weeks: slush, ice and temperatures plunging to zero and under. So I had to cancel all my weekend's social events and my trip to this Sunday's demonstration in Paris.

Loskainen katu ja märät jalat. Snowy street and wet feet.

Tampereella asuessani vietin useinkin viikonloppuiltoja kotona, mutta nyt Lillessä ollessani olen tottunut siihen, että perjantai ja lauantai tarkoittavat ulos tai vähintään naapuriin lähtemistä. Johtuuko tämä siitä, että ympärilläni olevat ranskalaiset ovat niin menevää sorttia vaiko siitä, että sinkkuna on enemmän syitä lähteä bailaamaan? No, joka tapauksessa harmittaa, että tänä viikonloppuna seuranani ovat vain The Big Bang Theoryn kakkoskauden jaksot. Niinpä ajattelin linkittää blogiin pari biisiä, joilla ranskalaiset pääsevät bilefiiliksiin. Omistettu kaikille niille onnekkaille, jotka eivät ole tänä viikonloppuna kipeitä. Kappaleet on valittu melko satunnaisesti ainoana kriteerinä se, että olen kuullut ne bileissä tai baarissa niin monta kertaa, että osaan laulaa ainakin muutaman sanan mukana.

When I lived in Tampere, I often spent evenings at home on the weekends but now in Lille I've gotten used to going out or at least next door on Friday and Saturday nights. Is this because the French people surrounding me are so sociable or because now that I'm single I have more reasons to go and party? Whatever the answer, the fact that this weekend my only company will be the second season of The Big Bang Theory really pisses me off. So I thought I would link to this blog a couple of songs which French people listen to when they're in the party mood. Dedicated to all of you who are lucky enough to be in good health this weekend. I picked the songs randomly, me having heard them in a party enough times to be able to sing along a little as my only criterion. 


Sexion d'Assaut: Wati by Night


Début de Soirée: Nuit de Folie


David Charvet: Jusqu'au boutBon week-end à tous et à toutes!

8 kommenttia:

 1. Ha, kakkosbiisi on vanha laatuklassikko! :D

  Meillä mies, joka ei esimerkiksi ymmärrä mitään gay pride -kulkueita ("Ei hänkään kulje hetro pride -kulkueissa!") itse asiassa ehdotti, että osallistuisimme sunnuntain mielenosoitukseen. Oli niin sydämistynyt vastapuolen epäloogisista argumenteista ja yleisestä epäoikeudenmukaisuudesta. ;) Voi silti olla, että miekkari jää väliin. Vähän ahdistaa ajatus suurista väkijoukoista varsinkin nyt, kun ollaan sotaakäyvässä maassa... :P

  VastaaPoista
 2. Osallistuin jo viime viikonloppuna Lillessä järjestettyyn lakia puoltavaan mielenosoitukseen, joka ainakin sujui rauhallisesti (siitäkin olisi tarkoitus vielä kirjoittaa blogiin). Minua osallistumaan motivoi ensinnäkin se, että minulla on pari hyvää ranskalaista kaveria, joiden oikeuksista on kyse, toiseksi se, että mitä useampi maa hyväksyy sukupuolineutraalin avioliiton, sitä enemmän Suomellakin on paineitä se hyväksyä.

  Ajattelin muuten itsekin tuota turvallisuuskysymystä mielenosoituksen kohdalla etenkin nyt kun Ranskan Malin-operaatio on aiheuttanut kaikenlaisia selkkauksia. Minusta on kuitenkin demokratian toiminnan kannalta tärkeää, etteivät kansalaiset jätä käyttämättä poliittisia oikeuksiaan mahdollisen väkivallan pelossa.

  VastaaPoista
 3. Hei katoinkin, että olit mukana siinä facebook-eventissä ja piti kysyä ootko tulossa Pariisiin ja oisko ehditty nähdä. Mutta nyt kai sitten ei:( Tuu joku toinen vklp käymään!

  Huippua, että pidät blogia! Löysin tänne ihan sattumalta muutama päivä sitten ja pitkään meni kun luin noita sun vanhoja postauksia. Tuli ihan ikävä, ois kiva kyllä nähdä tässä kevään aikana!

  VastaaPoista
 4. Joo Marja, oli tarkoitus tulla Vihreiden bussilla, mutta nyt nuha iski! Harmittaa, oli pari kaveriakin täältä menossa ja oisin voinut yrittää suakin nähdä... :( Mutta tuun varmasti nyt kevään aikana Pariisissa käymään, että eiköhän me vielä törmäillä! Ja tervetuloa Lilleen, jos huvittaa pieni matka Ch'ti-murteen alueelle!

  VastaaPoista
 5. Oot taas niin söpö tossa kuvassa! :)

  VastaaPoista
 6. ps. en edelleenkään ymmärrä miten tää homma toimii, mut allekirjoitan ton edellisen kommentin pikkusiskon nimiin :D

  VastaaPoista
 7. Kiitos :)
  Ja kommentointi tehdään niin, että valitset pudotusvalikosta Nimi/Url-osoite ja laitat siihen haluamasi nimen nimi-kenttään. Sitten painat "jatka" ja kirjoitat kommenttisi.

  VastaaPoista