28.9.2012

Ma coloc a préparé des crêpes!

Kauan sitä odotin ja vihdoinkin se saapui. Suoraan Chilestä: ranskalainen kämppis!

I had to wait for a long time but finally she's here. Straight from Chile: my french roomie!


Siinä hän nyt paistaa creppejä ja morjestaa teille: "Salut!" On mahtavaa, että on vihdoin joku, jonka kanssa hengailla keittiössä perjantai-iltapäivänä. Vielä mahtavampaa on, jos se joku paistaa mulle creppejä!

There she is, making crêpes and saying "Salut!" to you guys. It's great to finally have some one to hang out with in the kitchen on a Friday afternoon. What is even greater, that person makes me crêpes!


En ollut aiemmin maistanut tällästä suolaista versiota. Hyvää oli! Crepit ovat Bretagnen alueen erikoisuus, mutta ne tuntuvat olevan suosittuja myös täällä Lillessä. Tarkoituksena olisi mennä mahdollisimman pian testaamaan yliopiston lähellä sijaitseva crêperie, jossa on kuulemma ihan kohtuullisen hintaisia lounasmenuita.

I had never tried the savoury version. It was delicious! Crêpes are a speciality of the Bretagne area but they seem to be very popular here in Lille too. I am planning on going to the crêperie near the university as soon as possible, I've heard they have reasonably priced lunch menus.

4 kommenttia:

 1. Vitsi että tulikin nälkä,,,,,,,missä vaiheessa toi muna laitetaan? Siis paistetaanko muna ensin?

  VastaaPoista
 2. Creppi paistetaan ensin toiselta puolelta, sitten se käännetään ja muna lisätään siihen päälle. Annetaan krepin toisen puolen ja munan paistua. Kun kaikki alkaa olla kypsää, käännetään reunat sisään ja siirretään lautaselle (itse en siis ole vielä tehnyt tätä).

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa mielenkiintoiselta, luulin sitä eka joksikin leivokseksi :D Onks tää joku ranskalainen tapa syödä creppejä lukkarin päältä?

  VastaaPoista
 4. On, sekä minä että kämppis syötiin luentolehtiöiden ja opintosuunnitelmien päältä. :D

  VastaaPoista