14.9.2012

Une baguette, s'il vous plaît.

Naapurikorttelin boulangeriessa käy kova vilske lounasaikaan, kun ihmiset käyvät ostamassa patonkia, joko täytettynä tai paljaaltaan. Monet tuntuvat olevan hyvin tarkkoja siitä, millainen patonki on kyseessä ja täsmentävätkin tiskin yli, minkä kypsyysasteen haluavat: "une baguette légèrement dorée" (kevyesti kullanruskea patonki) tai "une baguette bien cuite" (hyvin kypsä patonki).

The boulangerie next door is busy around lunch time when people go to buy their baguettes, either made into sandwiches or as just plain bread. Mostly they seems to be very particular about the kind of baguette they want and they often remember to mention how well baked their baguette should be: "une baguette légèrement dorée" (not so well-baked) or "une baguette bien cuite" (well done).


























Itse en huomaa mitään eroa eri paistoajan läpikäyneiden patonkien ulkonäössä saati sitten maussa. Eri nimisissä patongeissa on kuitenkin selkeä ero perusmalliin sekä ulkonäön että suutuntuman tasolla.

 I myself don't notice any difference between the baguettes that have spent a different time in the oven, not on the level of looks nor on the level of taste. But the baguettes with different names do differ from the basic model, especially on the level of texture.




















Omasta mielestäni patongit ovat hankalia, varsinkin yksinasujalle (jota olen vielä noin viikon ajan, kunnes hartaasti odotettu colocataireni palaa Chilestä). Ne säilyvät hyvinä vain noin vuorokauden, eikä niitä saa koskaan syötyä siinä ajassa. Tänään raahasin jalkani pituista patonkia kotiin ja yritin miettiä, mitä tehdä sillä osalla, joka jää auttamatta kuivumaan yön yli. Onko kellään ideoita?

In my opinion, baguettes are very problematic, especially for someone who lives alone (that's me for another week until my beloved colocataire returns from Chile). They stay fresh for only about 24 hours and it is impossible to eat them in such a short time. Today I was dragging home a baguette the length of my leg and trying to think what to do with the part that will inevitably be left to dry dull overnight. Any ideas?



4 kommenttia:

  1. Kutsu naapurit patongille :) Oi, että, olisipa täälläkin naapurissa boulangerie. Heräisin patongin tuoksuun, avaisin ikkunan aamuauringon paisteeseen ja linnut laulaisivat. C'est la vie!

    P.S Hieno profiilikuva ;)Se hetki todellakin oli elämää!!

    VastaaPoista
  2. Boulangerie naapurissa on kyllä vähän petollinen, koska iltapäivällä sieltä lähtee helposti mukaan myös jotakin makeaa... :/ Sit kun tuutte käymään, niin ostetaan kunnolla leivoksia! Ja joo, meidän Rivieran tähtihetki oli varmaan toi rantaillallinen, sitä en unohda koskaan!

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Nyt taisin löytää tämän kommenttipalstan. Kiitos neuvosta. äiti

    VastaaPoista